9 Mart 2010 Salı

Shorba Franchise Veriyor

Firma Hakkında: 2003’ te Çorba da Çorba adıyla kurulan, mutfağında 3000 çeşit çorba bulunan Shorba, franchise ile büyüme kararı aldı.

40 metrekarelik bir dükkandı. Şimdi zincir olmaya karar verdi. Shorba franchise veriyor…

Dünyanın ilk çorba restoranı olan Shorba, Ataşehir’ de açılan şubenin ardından, Mart 2008’ de Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal’ da ve Kadıköy Bahariye Caddesi’ nde açılan şubeleriyle zincir haline geldi. Ortaya çıkardığı konseptle bir ilki gerçekleştirerek fark yarattı.

İki kadın girişimci Ebru Omurcalı ve Sim Aslanoğlu’ nun eseri Shorba, restoran, corner ve take away olmak üzere üç ayrı konseptte franchise veriyor. Shorba’ nın restoran şubesi için 20.000 €, corner için ise 15.000 € franchise bedeli alınıyor. Take away konsepti kapsamındaki çorba arabaları için ise, yürüyüş yolları uygun görülüyor.

Anneanne Mutfağından İlham Aldı…

Restoranın ortaklarından Omurcalı Bolulu bir aileden geliyor. “9 yaşımdan beri mutfaktayım. Bolu’ nun soğuk günlerinde, dışarı çıkamayınca evde ailemle mutfakta vakit geçirirdim.” diyen Omurcalı, ilk dükkanı Çorba da Çorba’ yı açtığında, müşterilerinin ilgisiyle büyümeye karar verdi. Mekanın adını Farsçada tuzlu su anlamına gelen “Shorba” olarak değiştirip yeni konseptiyle, Bağdat Caddesi’ ne geçti. Bahariye Caddesi’ ndeki Cafe&Shop’ un sahibi Sim Aslanoğlu ile ortak olarak yoluna devam etti. Şimdi iki başarılı kadın girişimcinin hedefi, dünyanın en geniş mutfaklarından birine sahip olan Türk Mutfağı’ nın dünyada tanınmasını sağlamak.

Günde 23 Çorba Alternatifi...

İskandinav’ dan Arap Mutfağı’ na, Sicilya Bölgesi’ nden Fas Mutfağı’ na, Çin’ in Kanton Bölgesi’ nden Güney Amerika Mutfağı’ na, Endonezya’ dan Akdeniz Mutfağı’ na kadar tam 3000 çeşit çorba tarifi var Shorba’ nın. Bunlardan 23’ü her gün müşterilerin damak tadına sunuluyor. Sadece bol malzemeli çorba değil, gelenlerin Shorba’ da bulacakları. Özel soslu ve değişik baharatlarla sunulan yemekler, malzemesi zengin salatalar ve hem Dünya hem de Türk Mutfağı’ ndan tatlılar, restoranın ucu bucağı olmayan mönüsünden sayılabilenler.

Baharatların büyük önem taşıdığı restoranın mutfağının en önemli özellikleri ise; doğal, katkısız, günlük sebzelerle hazırlanan çorba ve yemek alternatifleri. Shorba’ nın sunduğu çorbaların hepsinin kalorisi düşük, hepsi sağlıklı ve besleyici.

Franchise noktalarını gelecek başvurulara göre belirleyecek olan firma, sadece İstanbul değil başta ana merkezler olmak üzere tüm Türkiye' den gelecek franchising başvurularını kabul ediyor.

İletişim:
Adres: Bağdat Cad. Eker Apt. 368/1, Şaşkınbbakkal - İstanbul
Tel: 0216 360 89 97
WebSitesi: www.shorba.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder