26 Ocak 2011 Çarşamba

KALPİX

Firma Hakkında: Giresun' un Bulancak ilçesi sanayi sitesinde faaliyet gösteren Genç Girişimci, İş Adamı Suat Nurdemir, üniversite yıllarında kurmayı kafasına koyduğu firmayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Nurdemir' in iş yaşamına girişi şu şekilde olmuştur: Henüz 17 yaşında iken ailesine ait olan restoranın sorumluluğunu almasıyla ticaret hayatı başladı. Restoranın başına geçtiğinde kendisine göre yeni bir düzen getirmesinin ardından gelirinin kat kat arttıran Nurdemir, bu dönemde kazanmış olduğu birikimini bir kenarda tuttu. Bu arada hukuk okumak isteyen Nurdemir, restoranı işlettiğinde bir gerçeği fark etti ben işletmeci olmalıyım ve Mersin Çağ Üniversitesi İngilizce işletme bölümünü tercih etti ve kazandı. Ancak Nurdemir, üniversiteye geldiğinde de boş durmadı. Üniversitede okurken "Çağın Maceracıları" adında doğa sporları kulubu kurdu ve bu kulüpten de bir miktar para kazandı.

Nurdemir, üniversiteyi kazandığında kendine bir hedef koymuştu: "Ben ailemin desteği olmadan kendi işletmemi açmalıydım." Hep bu hedef üzerine yoğunlaştı. Son sınıfa geldiğinde birçok proje hazırladı. Bu projeleri İŞGEM ve KOSGEB gibi kuruluşlara sundu. Her defasında reddedilse de yılmadı ve yine bir proje sundu, projesi onaylandı ve Nurdemir' e Tarsus İŞGEM' de 150 m2 lik bir yer verdiler. Nurdemir, burada tahin helvası üretimi yapacaktı. Ancak bunu yapmak sermaye istiyor ve ailesinin de olaydan henüz haberi yoktu. Peki nasıl yaptı? 17 yaşında restoranın işletirken kazandığı parayı, okulda kulupten kazandığı parayı, ailesine yaz okulda kaldım diyerek aldığı parayı ve İŞGEM' den de hibe alarak kolları sıvadı ve işyerini kurmaya başladı. Bütün bunları yaparken henüz 22 yaşında idi. İşyerini hazırlamış, sıhhı hale getirmişti. Sıra makine almaya gelmişti. Hemen bir proje hazırlayarak projesini KOSGEB' e sunmuştu. 40 bin TL' lik makine desteği onaylandı ve sevgi tadında lezzet sloganıyla KALPİX markası adında bir ürün ortaya çıkardı ve ailesine haber verdi. Tüm bunları yaparken maddi ve manevi desteği yoktu, ancak yaptıktan sonra ailesinden özellikle de babasından sonuna kadar destek aldı. Üniversitede okurken hem kendi işini yürütüyor hem de okula devam ediyordu. Okulunu bitirdikten sonra iş yerini memleketi Giresun' a taşımaya karar verdi.

Şimdi Genç Girişimci Suat Nurdemir, henüz 24 yaşında, memleketi Giresun' a ilk helva, reçel tahin, pekmez ve lokum üretim tesisini açtı. Şu anda yanında 35-40' a yakın çalışanı var ve yaklaşık 70 kalem mal üretiyor. Günlük üretim kapasitesi 10 ton.

Neden KALPİX markası? Kaliteli, ayırt edici, lezzetli, paylaşılamayan ve istenen bir ürün olacağından dolayı bu isim konuldu. X ise lezzetinin sırrı. Çünkü, sevgi tadında bir lezzet üretiyor ve bu ilk.

Şuanda Nurdemir 24 yaşında ve işyerinin en genci. Dokuz ay gibi kısa sürede Türkiye' de KALPİX markası adında 17 ile bayilik vermeyi başarmış. Lezzeti ve kalitesiyle rakiplerinden ayırt edilen bir lezzet ortaya çıkarmış ve bir çok yurt dışı bağlantısı bulunmaktadır.

İletişim:
Adres: Bulancak San. sitesi 13/B Blok No: 17, Bulancak - Giresun
Tel: 0454 312 19 90
Faks: 0454 315 19 91
E-mail: info@kalpix.com.tr
WebSitesi: www.kalpix.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder