16 Şubat 2009 Pazartesi

"Yatlarla Gezmek Yerine Fabrika Kuruyoruz."

Bücürük Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Ünal, krizlerde büyümenin yolunu Türkiye' ye anlattı: " Özel uçaklarda, yatlarda gezmiyoruz. İşçi gibi maaş alıyoruz. Bu yıl 300 kişilik fabrika daha açacağız."

Kurulduğu günden bugüne kadar geçen 14 yılda sürekli büyümeyi başaran Bücürük Tekstil, 300 kişilik fabrika açmak için tamamlanma aşamasındaki teşvik yasasını bekliyor.

Bücürük Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Ünal, 2009’ da yeni bir fabrika ve yeni mağazalarla büyümesini sürdüreceklerini belirterek, krizlerin güçlü firmalar için fırsatları da beraberinde getirdiğini söyledi. Kardeşi Rafet Ünal ile birlikte yöneticilerin biraz üzerinde maaş aldıklarını ve şirket kârına dokunmadıklarını belirten Ünal, “Lüks yatlarda gezmek, özel uçaklarla dolaşmak yerine kazandığımızı şirketimize koyduk. Sürekli sermayemizi artırdık” dedi. 268 çalışan, 38 mağaza ve 65’ i yurt dışında olmak üzere 600’ ün üzerinde bayileri olduğunu vurgulayan Kenan Ünal, “Daha önce de firma olarak üç büyük kriz gördük ve hepsinden büyüyerek çıktık. Bu krizden de büyüyerek çıkacağız. 2009’ da 12 mağaza daha açacak ve 50 bayilik vereceğiz. Ayrıca teşvik yasası çıktığında 300 kişilik fabrikayı da hemen kuracağız. Hangi ile ne kadar teşvik verileceğini göreceğiz. Ona göre yer seçimini yapacağız” dedi.

BANKALAR KAPIMIZA GELİYOR
Krizi 2007’ de farkettiklerini ifade eden Ünal, şöyle konuştu: “Şirket olarak kredi almayı kestik ve şirketin sermayesini 5 trilyona çıkarttık. Bunu gören bankalar bugün biz istemeden kredi vermek için geliyorlar. Firmanızı güçlendirmenin sırrı da burada. Yani firmanızdan kazandığınızı firmanıza yatırmanızda. Şirket kârına hiç dokunmadan yine yatırım için kullanıyoruz. Büyümek isteyen firma sahiplerine tavsiyem kendileri de bu sistemle çalışsınlar.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder