3 Kasım 2010 Çarşamba

FAUGEN Çocuk Oto Koltukları Bayiliği

Firma Hakkında: Çocuk oto koltukları ve pusetleri konusunda Almanya merkezli FAUGEN firması, tüm Türkiye' de bayilik vermeye başladı.

ÇOCUK OTO GÜVENLİK KOLTUKLARI YASASI ve ÖNEMİ

Türkiye' de 1 Haziran 2010 tarihinden sonra çocuğunuzun doğumundan, boyu 135 cm ve ağırlığı 36 kiloya ulaşıncaya kadar trafikte seyahati sırasında ağırlığına uygun ve ECE R 44 Standardına göre üretilmiş çocuk oto güvenlik koltuğu kullanılması zorunlu. (18.05.2007 tarih, 26526 sayılı Resmi Gazete)

http://www.resmi-gazete.org/sayi/4756/karayollari-trafik-yonetmeliginde-degisiklik-yapilmasina-dair-yonetmelik.html

Türkiye' de araç içinde bulunan çocukların yüzde 80' inin seyahat güvenliği sağlanmıyor.

Avrupa Birliği yasalarına uyum çerçevesinde, bizde de 1 Haziran 2010' dan itibaren Yeni Trafik Yönetmeliği geçerli oldu. Buna göre, emniyet kemeri bulundurulması zorunlu olan araçlarda, 1.35 metreden kısa ve 36 kilogramın altındaki çocuklar için de, ağırlıklarına ve ECE R44/04 standartlarına uygun oto güvenlik koltukları kullanılması zorunlu hale geldi.

Yapılan araştırmalara göre, çocuk oto güvenlik koltuğu kullanılması mecburi olan ülkelerde meydana gelen trafik kazalarında çocuk ölümleri yüzde 3 civarındayken, zorunlu olmayan ülkelerde bu oran yüzde 46 civarında. Çünkü çocuğun fizyolojik yapısı erişkin bir kişiye göre daha az geliştiği için en hafif trafik kazasında bile erişkinlere göre daha çok etkileniyor.

Araç içinde doğru olmayan bir konumda, özellikle kucakta veya ön koltukta oturtulan çocuklar, kazalara karşı son derecede korumasız oluyor. Kaza anında ya araba içinde etrafa çarparak ya da camdan fırlayarak zarar görüyorlar. ABD' de yapılan bir araştırmada çocuk oto güvenlik koltuğunun doğru kullanılmasının, çocuk ölümlerini yüzde 71 oranında azalttığı belirlendi.

Bizde yaygın olarak uygulanan "çocuğu arabada kucakta taşıma" son derece zararlı. Örneğin; 50 km. hızla giden bir araçta kaza meydana geldiğinde 18-20 kg ağırlığındaki bir çocuk 500 kg' lik bir ağırlığa eşit hızla ileri doğru fırlıyor.

Bu durumda çocuğu kucakta tutmak imkânsız. Çocuk kaza anında arka koltukta kucakta ise öndeki koltukların arkasına çarpıyor, ön koltukta kucakta ise camdan dışarı fırlıyor. Ayrıca bir yetişkinin kucağında, yetişkinin kemeri ile bağlı olması da doğru olmayan bir uygulama. Böyle bir kazada yetişkin kemeri çocuğun zarar görmesini önlemiyor.

FAUGEN Çocuk Oto Koltuklari Bayiliği

Bayilik hakkında bilgi almak için firma ile iletişime geçebilirsiniz.

İletişim:
Adres: Adnan Kahveci Bul. No: 43/6, Bahçelievler - İstanbul
Tel: 0212 643 98 25
Faks: 0212 643 98 26
E-mail: info@faugen.com
WebSitesi: www.faugen.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder